Green Labs DK

Green Labs DK - søg tilskud

Green Labs DK består af tilskud til testfaciliteter i stor skala til demonstration af ny energiteknologi. Det er en offentlig tilskudsordning, der har til formål at skabe testfaciliteter i international klasse.

 

Det overordnede formål med Green Labs DK er at understøtte de energipolitiske målsætninger. Green Labs DK blev etableret i 2009 for at supplere det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Formålet med Green Labs DK er at lukke et hul i den danske innovationskæde med henblik på at skabe bedre rammer for etablering af faciliteter til at demonstrere og teste klimateknologier i stor skala og under realistiske omstændigheder.

GLDK logo på billede2

Green Labs DK indkalder ansøgninger om støtte til etablering af faciliteter til at demonstrere og teste klimateknologier i stor skala og under realistiske omstændigheder. Ansøgningsfristen er den 4. marts 2024 kl. 12:00.

For at sikre og understøtte de danske virksomheders førende position inden for udviklingen af klimateknologier, er der behov for, at de nye teknologier kan testes i stor skala og hos virkelige aktører, f.eks. forbrugere, forsyninger og producenter. Ligeledes er der behov for bedre muligheder for at teste datadrevne klimateknologier.

Etableringen af nye storskala og virkelighedsnære testfaciliteter skal bidrage til, at virksomhederne kan validere, om de nye teknologier virker i forhold til behov og adfærd for at få de bedste forudsætninger for afsætning til gavn for dansk vækst og beskæftigelse.

Sådan søger du

Indkaldelse og ansøgningsmateriale finder du nedenfor her på siden.

Ansøgningsprocessen har følgende trin:

  1. Ansøgninger indsendes elektronisk på Energistyrelsens ansøgningsportal. 

    Gå til ansøgningsportalen

    Ansøgere skal oprette sig som brugere på portalen ved brug af MitID Erhverv. Der skal benyttes MitID Erhverv udstedt til virksomhedens CVR-nummer. Det er ikke muligt at anvende privat MitID.

    Ansøgningen oprettes og indsendes som udgangspunkt af den hovedansvarlige. Alle der arbejder på portalen skal have deres individuelle CVR-NemID (medarbejdercertifikat), enten i form af nøglekort eller nøglefil. Den projektdeltager som har oprettet ansøgningen på portalen betegnes Administrator. Administrator kan efter oprettelse af ansøgningen invitere andre personer til at tilgå ansøgningen og bidrage til at gøre denne færdig.
  2. Når du opretter en ansøgning, skal du vælge Green Labs DK som teknologiområde.
  3. Derefter skal du på portalen angive nogle få grundlæggende oplysninger om dit projekt. Det drejer sig blandt andet om titel, deltagere og budget.
  4. Derudover skal du vedhæfte de bilag, der er nævnt nedenfor. De indtastede data på portalen og bilagene udgør den samlede ansøgning. Filer med Ansøgningsskema, Projektøkonomi og Gantt finder du her på siden.
  5. Kontroller det viste overblik over ansøgningen og ret evt. mangler.
  6. Indsend ansøgningen og download evt. en PDF med portaldata og oversigt over indsendte filer. Der udsendes ikke kvittering pr. mail.

Ud over portaldata omfatter en ansøgning en række bilag, som du finder under den enkelte indkaldelse. 

Ansøgningsmateriale til Green Labs DK 2024-I

Lovgrundlaget for Green Labs DK

Lovgrundlaget for Green Labs DK er det samme som for det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), nemlig EUDP og Green Labs DK-loven. Den indeholder bestemmelser om Green Labs DK’s formål, organisation, tilskudsmuligheder mm.